Aandoeningen  

Een van de belangrijkste doelstelling van KAISZ is informatie geven over de verschillende zeldzame aandoeningen en de psycho-sociale kanten van het hebben van zo’n aandoening. Deze aandoeningen samen noemen we in de wandelgangen KAISZ-aandoeningen. De naam KAISZ is een verzamelnaam en staat voor Kinderen, jongeren en volwassen met een Inflammatoire Systeem Ziekten.

Omdat KAISZ het heel belangrijk vind dat de informatie medisch klopt en up to date is hebben wij een samenwerking met de NVK selectie NVKR (Nederlandse Vereniging Kinderreumatologie) en met de IWA ( Interuniversitaire Werkgroep Autoinflammatiore ziekte) 

Auto-Inflammatoire Systeem Ziekten

Koorts wordt meestal veroorzaakt door een ontstekingsreactie op een bacteriële of virale ontsteking. Nog niet zo lang geleden werd ontdekt dat sommige patiënten met steeds terugkerende perioden van koorts een erfelijke afwijking in een van de onderdelen van het afweersysteem kunnen hebben. Inmiddels zijn een aantal van die ziektebeelden verder ontrafeld. Ieder ziektebeeld heeft karakteristieke kenmerken wat betreft de koortsepisoden en de bijkomende verschijnselen. Deze aandoeningen zijn zeer zeldzaam en zijn daarom ook onder gebracht bij KAISZ. 

Psycho - Sociale Kanten van een KAISZ-aandoeningPsycho social

Als de diagnose van een KAISZ aandoening definitief is gesteld staat het leven van het kind of volwassen op de kop. Naast de behoefte om precies te weten wat de aandoening inhoud zijn er ook heel veel vragen op het gebied van psycho-sociale kant. Dit kan uiteenlopen van welke aanpassingen / mogelijkheden zijn er op school. Maar ook hoe gaan de brusjes (broertjes & zusjes) om met de ziekte van het kind. KAISZ wilt proberen om u handvaten te geven in de verschillende situaties.