kaisz kids
  

Kinderen en vertrouwd maken met hun ziekte is een moeilijk punt. De aandoeningen zijn ingewikkeld en onzichtbaar. Dit maakt het voor het kind erg moeilijk om het uit te leggen aan zijn omgeving en begrip te krijgen. Daarnaast is het een feit dat een kind weerbaarder en zelfverzekerder is als het kind zelf goed begrijpt wat de ziekte inhoud en wat de gevolgen daarvan zijn. Dit is in de tegenwoordige tijd een belangrijk aspect. Er wordt namelijk veel van kinderen verwacht en de omgeving kan soms hard zijn. Daarom is het belangrijk dat het kind in zijn eigen bewoordingen kan vertellen wat de ziekte inhoud en daarnaast indirect zijn grenzen kan aangeven aan de omgeving.

KAISZ heeft er voor gekozen om tools te ontwikkelen zodat kinderen zelf de informatie kunnen vinden en dit kunnen delen met hun leeftijdsgenoten. 

Het spreekbeurtpakket
Dit bied het kind de mogelijkheid de zoektocht aan te gaan naar informatie over zij / haar ziekte en hier bekend mee te worden. Daarnaast wordt de klas geïnformeerd over de ziekte en wordt er meer begrip gecreëerd. Dit begrip is hard nodig aangezien de ziekte in de meeste gevallen onzichtbaar is. Wel zijn kinderen met een KAISZ-aandoening regelmatig afwezig bij school en nemen ze niet deel aan alle activiteiten.

 

Prentenboek Zeldzaam

Dit prentenboek is speciaal gemaakt voor jonge kinderen. Het verteld het verhaal van Pip en Mo in het ziekenhuis. Het laat kinderen op een positieve manier kennis maken met het ziekenhuis en het laat ook het belang van vriendschappen zien. Het kan kinderen helpen om om te gaan met hun ziekte. 

Youtube

 

You-tube kanaal

Op dit kanaal is KAISZ bezig om filmpjes te verzamelen die op een duidelijke manier vertellen wat de ziekte inhoud. Doormiddel van beeld word het voor het kind nog inzichtelijk wat de ziekte is.