In contact komen met iemand met een zelfde ziekte als jouw kind kan heel moeilijk zijn, maar wordt vaak wel als prettig ervaren. Je wordt immers begrepen en je hoeft niet uit te leggen dat je kind ziek is en wat dat voor een impact heeft op het dagelijkse leven . Om met iemand in contact te komen met een zeldzame ziekte is nog vele male moeilijker of misschien wel bijna onmogelijk.

Dit zogenaamde lotgenotencontact vindt KAISZ belangrijk. Voor zowel ouders als voor kinderen. Het delen van je zorgen met elkaar, leren van elkaars oplossingen maar ook vriendschap waarbij je niets hoeft uit te leggen als er eens een keer iets niet kan omdat de ziekte opspeelt.  Ook voor kinderen is lotgenotencontact belangrijk. Al lijkt het dat ze niet met elkaar praten over hun ziekte, ze kijken wel degelijk naar elkaar hoe de ander omgaat met zijn of haar ziekte. Dit geldt voor hele jonge kinderen, maar ook voor de puber of de jong volwassenen.

KAISZ biedt ouders en kinderen de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Dit kan door middel van het zogenaamde 1op 1 contact. Dit werkt heel eenvoudig. Je meldt je aan via de website van KAISZ, wij zoeken naar een familie waar u een match mee heeft en brengen u in contact met elkaar.  Als het contact naar tevredenheid verloopt gaan wij als KAISZ er weer tussenuit en kunt u zelf uw eigen manier van lotgenotencontact opzetten. KAISZ biedt deze service voor leden en niet leden aan.

U geeft zelf aan waar uw interesse naar uitgaat. Het kan zijn dat u iemand wilt ontmoeten waarvan het kind dezelfde KAISZ aandoening heeft of misschien wel iemand van dezelfde leeftijd met een willekeurige KAISZ aandoening. Misschien vindt u de afstand tussen de woonplaatsen wel belangrijk omdat u graag iemand in uw omgeving wilt ontmoeten. Geef duidelijk aan wat u belangrijk vindt en wij gaan zoeken.

Zodra we een match gevonden hebben nemen we contact met u op om toestemming te vragen uw gegevens door te geven aan de ander. Mocht u na een eerste match nog iemand anders willen ontmoeten, schrijf u dan nogmaals in. We gaan dan weer opnieuw zoeken.

AANMELDEN