Nieuws vert
 

Woord van het bestuur dec 2018

De wintermaanden staan voor de deur. De kou komt langzaam het land binnen en de Sint is ook weer goed aangekomen. De wintermaanden nemen ook de periode van virussen en de griep mee. Elk jaar komt bij KAISZ eenzelfde vraag binnen, nl. “Is het verstandig dat mijn kind de griepprik gaat halen bij de huisarts of niet?” Het algemene advies bij KAISZ-aandoeningen is om deze wel te halen op een enkele uitzondering na. Het verlaagd de kans dat uw kind de griep krijgt, en krijgt uw kind de griep dan zijn de klachten minder heftig. Echter het is wel verstandig om het halen van de griepprik altijd met de specialist te overleggen en het niet te doen op een moment dat de ziekte erg actief is.

De wintermaanden zijn de periode van kou buiten en binnen de warmte. Veel kinderen hebben dan last van hun spieren en gewrichten. Dit komt door de sterke wisselingen van de tempratuur. Zeker als het buiten vriest. Een advies welke wij binnen kregen was het dragen van thermo kleding onder de normale kleding. De kleding zorgt dat de temperatuurswisseling minder sterk is en dat de kinderen warm blijven.   

Ook is dit de periode dat KAISZ plannen maakt voor het nieuwe jaar. Begin november heeft het bestuur van KAISZ een hele dag bij elkaar gezeten om het afgelopen jaar te evalueren en plannen te maken voor het nieuwe jaar. De conclusie van het bestuur is dat 2018, ondanks ziekte van bestuursleden, een succesvol jaar is geweest. We hebben tweetal grote projecten af kunnen ronden. Deze projecten waren het lanceren van VAISZ. Hierover elders in de nieuwsbrief meer. En het afronden van het bouwen / vernieuwen website. Ook het nieuwe werken bevalt alle bestuursleden erg goed.

Voor het jaar 2019 gaan er weer nieuwe projecten van start. Zo gaan we aan de slag met de transitie van kinderziekenhuiszorg naar volwassenziekenhuiszorg bij academische ziekenhuis. Ook zullen we aan de slag gaan bij de huisartsen te proberen KAISZ-aandoeningen meer onder de aandacht te brengen zodat er eerder een diagnose gesteld kan worden. Het project KAISZ uitgedaagd  gaat ook starten. Met dit project willen we onderzoeken hoe kinderen leren omgaan met hun ziekte. Ook op het internationale vlak staan er dingen te gebeuren. In 2019 zullen er weer informatieavonden georganiseerd gaan worden in het land. Kortom een kleine greep van de voorgenomen projecten.

Mocht u belangstelling hebben om deel te nemen aan een project, stuur gerust een mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij wensen iedereen een hele gezellige feestdagen en een goed 2019.

Het bestuur KAISZ