Ideeën voor de Sponsoractie 

 Actie knop

We roepen iedereen  op om in het hele land acties op touw te gaan zetten.  Dit kunnen KAISZ-kinderen zelf doen, maar ook de vaders en moeders, opa’s en oma’s, scholen, sportverenigingen, artsen, fysiotherapeuten, etc. De acties worden afgesloten met de Challenge Day. Een actie kan heel klein zijn maar er kunnen ook grotere initiatieven zijn.

 

Makkelijke-acties 

 

Statiegeld of mobieltjes inzamelen 

Voor de lege flessen krijg je statiegeld en de mobieltjes leveren ook geld op als je deze opstuurt. Dit bedrag kan je dan weer doneren. 

 

Vloek/stopwoordenpotje 

Worden anderen helemaal gek van gevloek of stopwoorden van jou? Dan is dit misschien een leuk idee. Vrienden, familie of collega’s willen vast wat geld doneren als jij het bijvoorbeeld een week maand of langer volhoudt om niet te vloeken of je stopwoord te gebruiken. 

 

Exit telefoon 

Ben jij telefoonverslaafd? Kan jij niet zonder je telefoon? Vraag een bedrag om een dag zonder  telefoon door het leven te gaan. Dit kan bijvoorbeeld ook met roken. 

 

Werkgevers 

Werkgevers hebben soms een potje voor goede doelen. Vraag er naar!!

 

Collectebus 

Zet op plekken waar veel mensen komen een collecte bus neer. 

 

Heitje voor een karweitje 

Ga langs de deuren en vraag of mensen nog een klusje hebben. Spreek dan een mooi bedrag voor het klusje af. Bijvoorbeeld de auto wassen, onkruid trekken, grasmaaien en dat alles voor een leuk bedrag. 

 

Verkoop-acties               

 

Rommelmarkt/Kofferbakmarkt

Het verkopen van je oude spullen op een vlooien-, rommel-, koningsdag- of kofferbakmarkt is een goede manier om geld in te zamelen. Zoek de spullen die je van plan bent te verkopen uit. Bepaal aan wie je het zou willen verkopen. Vraag vrienden of ze wat spullen willen doneren. Op de dag zelf moet je stand er overzichtelijk en gezellig uitzien. Zorg eventueel  voor wat muziek, een gratis drankje enz. Maak je kraam dus gezellig. 

 

Organiseer een veiling

Heb je zelf weinig spullen op zolder staan? Zoek dan bedrijven in de buurt die spullen of diensten gratis willen aanbieden. Je kunt deze vervolgens middels een veiling verkopen. Zo heb je minimale kosten en een maximale opbrengst. Je kan een veiling houden op bijvoorbeeld een vlooien-, rommel-, koningsdag- of kofferbakmarkt. Op de dag zelf zorg je dat je een goede spreker hebt die alles aan elkaar kan spreken. Beloof aan die mensen die iets doneren om te veilen ook mondelinge reclame tijdens de verkoop. Vertel ook veel over het goede doel.

 

Kraampje

In plaats van het verkopen van spullen kan je ook denken aan het verkopen van etenswaar of drinken. Bijvoorbeeld: Koekjes, cakejes, limonade, taart, of wafels. Let wel goed op de hygiëne. Hier wat tips: Probeer met je kraam op een groot evenement, zoals een muziekfestival, koningsdag of sportwedstrijd te gaan staan. Promoot je product zo goed mogelijk door middel van folders, social media etc. Zorg dat er altijd mensen bij je kraam staan, dit trekt gemakkelijk nieuwe mensen.

 

Kom in beweging-acties

 

Sponsorloop of marathon

Organiseer een sponsorloop of een marathon.Dit kan bijvoorbeeld met rennen, lopen, maar ook fietsen of wandelen. Je kan zelfs een parcours maken om met een rolstoel of loopfiets te doen. Voor meer informatie klik hier

 

Scoor voor je club

Ben je lid van een sportvereniging en speel je een sport waarbij gescoord kan worden? Organiseer dan een puntenactie! Je kunt van te voren een bedrag per doelpunt per sponsor afspreken die je aan het einde van de wedstrijd of seizoen int. De hoogte van het bedrag per doelpunt bepaal je aan de hand van het aantal doelpunten wat gemiddeld per wedstrijd gescoord word. Je kunt ook een maximaal bedrag afspreken.

 

Sport Clinique

Organiseer samen met je sportgroep een sport Clinique. Iedereen kan dan tegen een bijdrage een lesje krijgen in je sport.Gesponsord evenement. Organiseer een wandeltocht of andere uitdagende activiteit waarbij de deelnemers zich laten sponsoren. Denk bijvoorbeeld is aan de avondvierdaagse.

 

Tijd voor gezelligheid-acties

 

Kies je kracht

Waar ben jij goed in? Gamen? Organiseer een gamemarathon van 24 uur, waarbij iedere tegenstander een donatie aan jou moet doen wanneer je van ze wint. 

 

Vier je verjaardag

Ben je binnenkort jarig? Vraag dan niet om een caddeau, maar om een gift aan jouw geldinzamelactie. 

 

Bingo

Organiseer een bingo avond voor vrienden. Bij binnenkomst kunnen de gasten een bingoboekje kopen waar ze de hele avond mee kunnen doen. Zorg voor leuke gesponsorde prijzen. Per boekje kan je ongeveer € 25,- vragen. Indien de gast meerdere boekjes koopt, geef dan korting. Verkoop tijdens de avond lekkere gesponsorde hapjes en drankjes. Zorg voor duidelijke reclame. Dit trekt weer meer bezoekers. Je kan ook lootjes verkopen, waarbij je bij iedere trekking leuke gesponsorde prijzen kan winnen. Dit werkt heel goed bij sportevenementen.

 

Organiseer Benefiet diner

Organiseer een feest/bbq/diner/proeverij/ high tea. Dit is de meest tijdrovende sponsoractie, maar wel een die zeker geld oplevert. Organiseer een avondvullend diner waarbij je tafels of lege stoelen verkoopt. Begin niet te groot. Zorg voor een uitgebreid diner met voldoende drank. Tijdens de avond kan je nog één van bovenstaande acties uitvoeren om nog meer geld op te halen.  Kijk voor de uitnodigingsbrief op de website.

 

Kookworkshop

Kan jij goed bakken of koken, geef een workshop hoe je het maakt. Natuurlijk vraag je een bijdrage om de workshop te houden.

 

Fun-acties

 

Wees creatief

Heb jij een gek talent, zoals lang je adem in kunnen houden onder water? Laat je voor € 1,- per 10 seconden betalen.

 

Doe eens gek

Doe je mee aan een wedstrijd, of een andere activiteit. Laat anderen je outfit voor die dag kiezen. Degene die het hoogst biedt diens outfit trek je die dag aan, bijvoorbeeld hardlopen in een rokje.

 

Zitten

Hou een gesponsorde zitwedstrijd. Hoelang kan jij zitten? Maak dit leuk door op iets geks te zitten, bijvoorbeeld een wc pot of een paal. Denk er wel bij dat je een paar uur moet zitten. Waar je ook aan kan denken is spijkerbroek hangen.

 

Geld ruilen

Begin klein. Kijk of je met iemand 5 cent kan ruilen voor 10 cent, 10 cent voor 15 cent, 15 cent voor 20 cent, en zo steeds hoger tot je een leuk bedrag bij elkaar heb geruild.

 

 

 

Nieuwsbrief aanmelden